Orange abo ontbinden

Door DaannO op woensdag 2 januari 2008 11:52 - Reacties (3)
Categorie: -, Views: 3.420

Misschien wel handig voor mensen met een orange abo. Ik heb dit bericht even van mijn eigen site gepaste.

Orange heeft sinds Augustus haar buitenland tarief veranderd. Sinds dien betaal je niet per seconden, maar per minuut waardoor de kosten veel hoger kunnen zijn als voorheen. Om deze reden kun je het Orange contract ontbinden.Deze tip kregen we binnen via de redactie en na navragen bij diverse partijen bleek dit inderdaad het geval te zijn. Orange heeft namelijk haar regel bellen per seconden veranderd in bellen per minuut. Dit geld echter nu nog alleen voor het buitenland, maar aangezien het een wijziging is van de algemene voorwaarden kun je nu je eigen contract door Orange kosteloos laten ontbinden.

Even een klein rekensommetje: Als je in het buitenland een gesprek hebt gevoerd van twee minuten en tien seconden dan betaal je daar tegenwoordig drie minuten voor in plaats van de twee minuten en tien seconden. De rekening kan hierdoor erg snel oplopen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Om je opzegging te vergemakkelijken hebben we een voorbeeld brief voor je gemaakt waarmee je kunt opzeggen bij Orange. Je hoeft alleen je gegevens in te vullen en een kopietje van je legitimatiebewijs toe te voegen en op te sturen naar Orange. Wij wensen je alvast veel plezier met je nieuwe telefoon!

Volgende: Nokia N82 ligt in de winkels! 01-'08 Nokia N82 ligt in de winkels!
Volgende: De eerste, en misschien wel de laatste.. 12-'07 De eerste, en misschien wel de laatste..

Reacties


Door Tweakers user Glaanie, woensdag 2 januari 2008 12:03

Jammer alleen dat mensen die totaal niet naar het buitenland bellen nu ook gaan opzeggen, en dus Orange op deze manier een poot uitdraaien. Uiteraard zal hier best wel rekening mee worden gehouden door Orange, maar dat geld moet ergens vandaan komen, van de rest van de klanten dus. Nu ben ik geen Orange klant en ook geen verkoper van Orange abo's, dus mij kan het weinig schelen, maar het is wel jammer. Nu zal je daar best recht op hebben, maar het blijft niet correct.

Door Tweakers user DaannO, woensdag 2 januari 2008 18:25

Je zou het ook over een andere boeg kunnen gooien. Orange heeft zonder dit kenbaar te maken haar algemene voorwaarden verandert en dat is allerminst correct. Vooral de mensen die veel in het buitenland bellen, en dat zijn er aardig wat bij Orange omdat daar alles uit 1 bundel gaat, wordt nu een poot uitgedraaid.

Door Tweakers user PcDealer, woensdag 2 januari 2008 21:09

Terwijl bijna iedereen pronkt met betalen per seconde (wat toch logisch lijkt), gaat Orange het andersom doen. Dus je wordt genaaid. Hulde aan degenen die andere consumenten hierop wijzen.

Reageren is niet meer mogelijk